БРАКЕРАЖДЫҚ КОМИССИЯ - №21 ЖОББМ https://21.merki.edu.kz/ ru БРАКЕРАЖДЫҚ КОМИССИЯ - №21 ЖОББМ DataLife Engine Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардың жұмысы https://21.merki.edu.kz/pitanie/1760-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-komissijalardy-zhmysy.html https://21.merki.edu.kz/pitanie/1760-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-komissijalardy-zhmysy.html Мектеп асханасына тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу (бракеражды комиссиясы) туралы

Ақпарат №5

2025 жылдың  6 - 27  қаңтар күндері аралығындағы тамақтану сапасына мониторинг жүргізу мақсатында бракераж комиссиясы мектеп асханасына тексеру жүргізді. Тексеру қорытындысы актпен рәсімделді.
Жалпы асхана  қызметкерлерлердің қазіргі таңда атқарып жатқан  жұмыстары  комиссия мүшесі тарапынан қадағаланып отыр. Аспазшы мен көмекшілердің  сыртқы киім үлгісі барлық санитарлық талапқа сай.  Тағамдар  ас мәзіріне сәйкес, әрі нормаға сай дайындалады. Тамақтың сапасы дәмді және тойымды.  Мектеп медбикесі А.Қаналы  күнделікті дайын тағамға оргонолептикалық бағалау жүргізіп отырады.  Қайнаған су күніне 2 рет ауыстырылып тұрады. Асханада шыны ыдыстар қолданылады. Білім алушылар тамақтанар  алдында   жеке гигиеналық шараларды сақтап отырады.  Сондайық  дайын тағамнан тәуліктік сынамалар  алынып, тоғазытқышқа сақталып, тамақтың атауы, күні, уақыты және медбикенің қолы қойылған. Бақылау порциясы яғни бір баланың тамақ өлшемі нормаға сай, беті  жабысқақ пленкамен жабылған. 

Ас блогындаңы тоңазытқыштардың ішінде тауар көршілестігі сақталған, термометр қойылған, жұмыс жасап тұр. Ыдыс жуу ережесі дұрыс жолға қойылған.  Тамақтанатын залдың іші жарық.  Келген азық-түліктің сапасы мерзіміне қарап қабылданады. Асхана мен ас блогындағы бейне бақылау камералары жұмыс жасап тұр. Асхана және қойма есіктеріне бөгде адамдардың кірмеуіне рұқсат жоқ деген қағаздар ілінген.

Кеткен кемшіліктер  тексеріс барысында   тиым салынған тағам  майға қуырылған бәліштің болуы,  желдету жүйесінің жоқтығы,  қоймадағы көкөністердің  жай күйі дұрыс сақталмағандығы,  сондай-ақ жуынатын душ, ванна бөлмелері мектептің материалдық жағдайына сәйкес қарастырылмағандығы,  қоймадағы температуралық-ылғалдық  сақтайтын термометрдің жоқтығы, қасықпен  шанышқыны дұрыс орналыстырылмағандығы, тамақтанатын залдың еденінің ластығы анықталды.

Анықталған кемшіліктерді 5 жұмыс күнінде жоюға комиссия тарапынан ДШІЖО: А.Наурызбаевқа және аспазшы Д.Жармуханбетоваға мен көмекшілері А.Сахова, Г.Ахатаеваға ескерту беріліп,шұғыл түрде дұрыс жолға қою ұсынылып, осы уақыт аралығында дұрыс жолға қойылды.






]]>
Мектеп асханасына тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу (бракеражды комиссиясы) туралы

Ақпарат №5

2025 жылдың  6 - 27  қаңтар күндері аралығындағы тамақтану сапасына мониторинг жүргізу мақсатында бракераж комиссиясы мектеп асханасына тексеру жүргізді. Тексеру қорытындысы актпен рәсімделді.
Жалпы асхана  қызметкерлерлердің қазіргі таңда атқарып жатқан  жұмыстары  комиссия мүшесі тарапынан қадағаланып отыр. Аспазшы мен көмекшілердің  сыртқы киім үлгісі барлық санитарлық талапқа сай.  Тағамдар  ас мәзіріне сәйкес, әрі нормаға сай дайындалады. Тамақтың сапасы дәмді және тойымды.  Мектеп медбикесі А.Қаналы  күнделікті дайын тағамға оргонолептикалық бағалау жүргізіп отырады.  Қайнаған су күніне 2 рет ауыстырылып тұрады. Асханада шыны ыдыстар қолданылады. Білім алушылар тамақтанар  алдында   жеке гигиеналық шараларды сақтап отырады.  Сондайық  дайын тағамнан тәуліктік сынамалар  алынып, тоғазытқышқа сақталып, тамақтың атауы, күні, уақыты және медбикенің қолы қойылған. Бақылау порциясы яғни бір баланың тамақ өлшемі нормаға сай, беті  жабысқақ пленкамен жабылған. 

Ас блогындаңы тоңазытқыштардың ішінде тауар көршілестігі сақталған, термометр қойылған, жұмыс жасап тұр. Ыдыс жуу ережесі дұрыс жолға қойылған.  Тамақтанатын залдың іші жарық.  Келген азық-түліктің сапасы мерзіміне қарап қабылданады. Асхана мен ас блогындағы бейне бақылау камералары жұмыс жасап тұр. Асхана және қойма есіктеріне бөгде адамдардың кірмеуіне рұқсат жоқ деген қағаздар ілінген.

Кеткен кемшіліктер  тексеріс барысында   тиым салынған тағам  майға қуырылған бәліштің болуы,  желдету жүйесінің жоқтығы,  қоймадағы көкөністердің  жай күйі дұрыс сақталмағандығы,  сондай-ақ жуынатын душ, ванна бөлмелері мектептің материалдық жағдайына сәйкес қарастырылмағандығы,  қоймадағы температуралық-ылғалдық  сақтайтын термометрдің жоқтығы, қасықпен  шанышқыны дұрыс орналыстырылмағандығы, тамақтанатын залдың еденінің ластығы анықталды.

Анықталған кемшіліктерді 5 жұмыс күнінде жоюға комиссия тарапынан ДШІЖО: А.Наурызбаевқа және аспазшы Д.Жармуханбетоваға мен көмекшілері А.Сахова, Г.Ахатаеваға ескерту беріліп,шұғыл түрде дұрыс жолға қою ұсынылып, осы уақыт аралығында дұрыс жолға қойылды.






]]>
admin Mon, 27 Jan 2025 11:23:10 +0600
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардың жұмысы https://21.merki.edu.kz/pitanie/1759-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-komissijalardy-zhmysy.html https://21.merki.edu.kz/pitanie/1759-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-komissijalardy-zhmysy.html Мектеп асханасына тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу (бракеражды комиссиясы) туралы

Ақпарат №4

 2024 жылдың  4 – 25  желтоқсанкүні аралығындағы тамақтану сапасына мониторинг жүргізу мақсатында бракераж комиссиясы мектеп асханасына тексеру жүргізді. Тексеру қорытындысы актпен рәсімделіп, комиссия отырысында талқыланды.
Жалпы асхана іші таза, қызметкерлерлердің сыртқы киім үлгісі барлық санитарлық талапқа сай келеді. Дайын тағамдар ас мәзіріне сәйкес.  Қайнаған су күніне 2 рет ауыстырылып,  уақыты өзгертіліп отырады.   Білім алушыларға тамақтандыру үшін   шыны ыдыстар қолданылады. Пластмас ыдыстар жоқ. Тамақтың сапасын дәмін  тексеру мақсатында мектеп медбикелері А.Қаналы мен С.Райымжан  күнделікті оргонолептикалық бағалау жүргізіп, бракераждық журналға жазба енгізіп отырады.
Асханада  білім алушыларға тамақтанар  алдында   жеке гигиеналық шараларды сақтау
 
мақсатында қол жуатын орындар  орнатылған, арнайы қол жууға су сабын, қағаз сүлгі мен  қол кептіргіш қойылған. Асханада күнделікті медбилер тарапынан  дайын піскен тағамдардан тәулі
ктік сынамалар алнып, шыны құтыға тоңазытқышта  сақталады. Тәуліктік сынамада тамақ атауы, күні, уақыты және медбикенің қолы қойылып отырады.   Күнделікті бір балаға берілетін  тамақ мөлшерінің  бір нұсқасы арнайы жайпақ  тарелкеде қойылып,  уақытын  тамақтың атауын  жазып, дайын астың  беті  жабысқақ пленкамен жабылып тұрады.  Асханада  екі тоңазытқыш бір мұздатқыш тоңазытқыш орнатылған. Сүт өнімдері қойылатын тоңазытқыштарда тауар көршілестігі сақталған, іші таза , термометр қойылған.  Шикізат өнімдері (ет  тефтели, тауық еті, котлет және т. б)  өнімдер тауар көршілестігін сақтаған.
Нанды арнайы  ағаш шкафта сақтайды, нан турайтын тақтайшаларды 1% сірке суымен щеткамен залалсыздандырып отырады. Ыдыс жуу  ережесі арнайы маңдайшада ілінген. Көмекші Э. Ахатаева  ыдыстарды үш бөлек ережемен жуу процесін іске асырады. Ыдыстарды 0.15% хлор ерітіндісімен  күніне екі рет  залалсыздандырып отырады.Тамақ қалдықтарын  арнайы  таңбаланған эмальды ыдыстарға салып, беті жабық тұрады. Қосық қалдықтары  таңбаланған 25  литрлік пластмас беті жабық ыдыстата сақталады. Тамақтанатын зал жарық, едені таза.
Асхана қоймасының ішін таза, жарық. Көкөністер арнайы бөлек қораптарда сақталған. Көкөністерді сақтайтын тоңазытқыштың іші таза, жақсы.Алма шырындары арнайы темір сөрелерде қойылған. Мерзімі  талапқа сай келеді. Тауар  сертификаттары бар. Аспазшы мен көмекшілердің киімдеріне шкаф  орнатылған. 
Асхана   жеткізілген келген азық-түліктің сапасы мерзіміне қарап қабылданады. Асхана мен ас блогындағы бейне бақылау камералары жұмыс жасап тұр. Асхана және қойма есіктеріне бөгде адамдардың кірмеуіне рұқсат жоқ деген қағаздар ілінген.
Тексеріс барысында кеткен кемшіліктер   тиым салынған тағам  майға қуырылған бәліштің болуы,  желдету жүйесінің жоқтығы,  сондай-ақ жуынатын душ бөлмелері мектептің материалдық жағдайына сәйкес қарастырылмағандығы, қоймадағы температуралық-ылғалдық режимін сақтау үшін термометрдің жоқтығы.Кей кездері бір балаға берілетін бақылау порциясы тамақ өлшемінің  нормаға сай  болмауы.  Берілетін  лимонды шайдың   дайындалуы талапқа сай келмеуі.
Анықталған кемшіліктерді аспазшы Д.Жармухамбетова  5 жұмыс күнінде жоюға комиссия тарапынан   ескертіліп, дұрыс жолға қойылды. 



]]>
Мектеп асханасына тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу (бракеражды комиссиясы) туралы

Ақпарат №4

 2024 жылдың  4 – 25  желтоқсанкүні аралығындағы тамақтану сапасына мониторинг жүргізу мақсатында бракераж комиссиясы мектеп асханасына тексеру жүргізді. Тексеру қорытындысы актпен рәсімделіп, комиссия отырысында талқыланды.
Жалпы асхана іші таза, қызметкерлерлердің сыртқы киім үлгісі барлық санитарлық талапқа сай келеді. Дайын тағамдар ас мәзіріне сәйкес.  Қайнаған су күніне 2 рет ауыстырылып,  уақыты өзгертіліп отырады.   Білім алушыларға тамақтандыру үшін   шыны ыдыстар қолданылады. Пластмас ыдыстар жоқ. Тамақтың сапасын дәмін  тексеру мақсатында мектеп медбикелері А.Қаналы мен С.Райымжан  күнделікті оргонолептикалық бағалау жүргізіп, бракераждық журналға жазба енгізіп отырады.
Асханада  білім алушыларға тамақтанар  алдында   жеке гигиеналық шараларды сақтау
 
мақсатында қол жуатын орындар  орнатылған, арнайы қол жууға су сабын, қағаз сүлгі мен  қол кептіргіш қойылған. Асханада күнделікті медбилер тарапынан  дайын піскен тағамдардан тәулі
ктік сынамалар алнып, шыны құтыға тоңазытқышта  сақталады. Тәуліктік сынамада тамақ атауы, күні, уақыты және медбикенің қолы қойылып отырады.   Күнделікті бір балаға берілетін  тамақ мөлшерінің  бір нұсқасы арнайы жайпақ  тарелкеде қойылып,  уақытын  тамақтың атауын  жазып, дайын астың  беті  жабысқақ пленкамен жабылып тұрады.  Асханада  екі тоңазытқыш бір мұздатқыш тоңазытқыш орнатылған. Сүт өнімдері қойылатын тоңазытқыштарда тауар көршілестігі сақталған, іші таза , термометр қойылған.  Шикізат өнімдері (ет  тефтели, тауық еті, котлет және т. б)  өнімдер тауар көршілестігін сақтаған.
Нанды арнайы  ағаш шкафта сақтайды, нан турайтын тақтайшаларды 1% сірке суымен щеткамен залалсыздандырып отырады. Ыдыс жуу  ережесі арнайы маңдайшада ілінген. Көмекші Э. Ахатаева  ыдыстарды үш бөлек ережемен жуу процесін іске асырады. Ыдыстарды 0.15% хлор ерітіндісімен  күніне екі рет  залалсыздандырып отырады.Тамақ қалдықтарын  арнайы  таңбаланған эмальды ыдыстарға салып, беті жабық тұрады. Қосық қалдықтары  таңбаланған 25  литрлік пластмас беті жабық ыдыстата сақталады. Тамақтанатын зал жарық, едені таза.
Асхана қоймасының ішін таза, жарық. Көкөністер арнайы бөлек қораптарда сақталған. Көкөністерді сақтайтын тоңазытқыштың іші таза, жақсы.Алма шырындары арнайы темір сөрелерде қойылған. Мерзімі  талапқа сай келеді. Тауар  сертификаттары бар. Аспазшы мен көмекшілердің киімдеріне шкаф  орнатылған. 
Асхана   жеткізілген келген азық-түліктің сапасы мерзіміне қарап қабылданады. Асхана мен ас блогындағы бейне бақылау камералары жұмыс жасап тұр. Асхана және қойма есіктеріне бөгде адамдардың кірмеуіне рұқсат жоқ деген қағаздар ілінген.
Тексеріс барысында кеткен кемшіліктер   тиым салынған тағам  майға қуырылған бәліштің болуы,  желдету жүйесінің жоқтығы,  сондай-ақ жуынатын душ бөлмелері мектептің материалдық жағдайына сәйкес қарастырылмағандығы, қоймадағы температуралық-ылғалдық режимін сақтау үшін термометрдің жоқтығы.Кей кездері бір балаға берілетін бақылау порциясы тамақ өлшемінің  нормаға сай  болмауы.  Берілетін  лимонды шайдың   дайындалуы талапқа сай келмеуі.
Анықталған кемшіліктерді аспазшы Д.Жармухамбетова  5 жұмыс күнінде жоюға комиссия тарапынан   ескертіліп, дұрыс жолға қойылды. 



]]>
admin Wed, 25 Dec 2024 11:23:10 +0600
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардың жұмысы https://21.merki.edu.kz/pitanie/1761-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-komissijalardy-zhmysy.html https://21.merki.edu.kz/pitanie/1761-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-komissijalardy-zhmysy.html Мектеп асханасына тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу (бракеражды комиссиясы) туралы

Ақпарат №3

 2024 жылдың  4 - 29 қараша  күні аралығындағы тамақтану сапасына мониторинг жүргізу мақсатында бракераж комиссиясы мектеп асханасына тексеру жүргізді. Тексеру қорытындысы актпен рәсімделіп, комиссия отырысында талқыланды.

Жалпы асхана іші таза, қызметкерлерлердің сыртқы киім үлгісі барлық санитарлық талапқа сайкеледіДайын тағамдар ас мәзіріне сәйкесҚайнаған су күніне 2 рет ауыстырылып,уақыты өзгертіліп отырады.   Білім алушыларға тамақтандыру үшін  шыны ыдыстар қолданылады. Пластмас ыдыстар жоқ. Тамақтың сапасын дәмін  тексеру мақсатында мектеп медбикелері А.Қаналы мен С.Райымжан  күнделікті оргонолептикалық бағалау жүргізіп, бракераждық журналға жазба енгізіп отырады.

Асханада  білім алушыларға тамақтанар  алдында   жеке гигиеналық шараларды сақтау мақсатында қол жуатын орындар  орнатылған, арнайы қол жууға су сабын, қағаз сүлгі мен  қол кептіргіш қойылған. Асханада күнделікті медбилер тарапынан  дайын піскен тағамдардан тәуліктік сынамалар алнып, шыны құтыға тоңазытқышта  сақталады. Тәуліктік сынамада тамақ атауы, күні, уақыты және медбикенің қолы қойылып отырады.   Күнделікті бір балаға берілетін  тамақ мөлшерінің  бір нұсқасы арнайы жайпақ  тарелкеде қойылып,  уақытын  тамақтың атауын  жазып, дайын астың  беті  жабысқақ пленкамен жабылып тұрады.  Асханада  екі тоңазытқыш бір мұздатқыш тоңазытқыш орнатылған. Сүт өнімдері қойылатын тоңазытқыштарда тауар көршілестігі сақталған, іші таза , термометр қойылған.  Шикізат өнімдері (ет  тефтели, тауық еті, котлет және т. б)  өнімдер тауар көршілестігін сақтаған.

Нанды арнайы  ағаш шкафта сақтайды, нан турайтын тақтайшаларды 1% сірке суымен щеткамен залалсыздандырып отырады. Ыдыс жуу  ережесі арнайы маңдайшада ілінген. Көмекші Э. Ахатаева  ыдыстарды үш бөлек ережемен жуу процесін іске асырады. Ыдыстарды 0.15% хлор ерітіндісімен  күніне екі рет  залалсыздандырып отырады.Тамақ қалдықтарын  арнайы  таңбаланған эмальды ыдыстарға салып, беті жабық тұрады. Қосық қалдықтары  таңбаланған 25  литрлік пластмас беті жабық ыдыстата сақталады. Тамақтанатын зал жарық, едені таза.

Асхана қоймасының ішін таза, жарық. Көкөністер арнайы бөлек қораптарда сақталған. Көкөністерді сақтайтын тоңазытқыштың іші таза, жақсы.Алма шырындары арнайы темір сөрелерде қойылған. Мерзімі  талапқа сай келеді. Тауар  сертификаттары бар. Аспазшы мен көмекшілердің киімдеріне шкаф  орнатылған. 
Асхана   жеткізілген келген азық-түліктің сапасы мерзіміне қарап қабылданады. Асхана мен ас блогындағы бейне бақылау камералары жұмыс жасап тұр. Асхана және қойма есіктеріне бөгде адамдардың кірмеуіне рұқсат жоқ деген қағаздар ілінген.
Тексеріс барысында кеткен кемшіліктер   тиым салынған тағам  майға қуырылған бәліштің болуы,  желдету жүйесінің жоқтығы,  сондай-ақ жуынатын душ бөлмелері мектептің материалдық жағдайына сәйкес қарастырылмағандығы, қоймадағы температуралық-ылғалдық режимін сақтау үшін термометрдің жоқтығы.Кей кездері бір балаға берілетін бақылау порциясы тамақ өлшемінің  нормаға сай  болмауы.  Берілетін  лимонды шайдың   дайындалуы талапқа сай келмеуі.
Анықталған кемшіліктерді аспазшы Д.Жармухамбетова  5 жұмыс күнінде жоюға комиссия тарапынан   ескертіліп, дұрыс жолға қойылды. 





]]>
Мектеп асханасына тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу (бракеражды комиссиясы) туралы

Ақпарат №3

 2024 жылдың  4 - 29 қараша  күні аралығындағы тамақтану сапасына мониторинг жүргізу мақсатында бракераж комиссиясы мектеп асханасына тексеру жүргізді. Тексеру қорытындысы актпен рәсімделіп, комиссия отырысында талқыланды.

Жалпы асхана іші таза, қызметкерлерлердің сыртқы киім үлгісі барлық санитарлық талапқа сайкеледіДайын тағамдар ас мәзіріне сәйкесҚайнаған су күніне 2 рет ауыстырылып,уақыты өзгертіліп отырады.   Білім алушыларға тамақтандыру үшін  шыны ыдыстар қолданылады. Пластмас ыдыстар жоқ. Тамақтың сапасын дәмін  тексеру мақсатында мектеп медбикелері А.Қаналы мен С.Райымжан  күнделікті оргонолептикалық бағалау жүргізіп, бракераждық журналға жазба енгізіп отырады.

Асханада  білім алушыларға тамақтанар  алдында   жеке гигиеналық шараларды сақтау мақсатында қол жуатын орындар  орнатылған, арнайы қол жууға су сабын, қағаз сүлгі мен  қол кептіргіш қойылған. Асханада күнделікті медбилер тарапынан  дайын піскен тағамдардан тәуліктік сынамалар алнып, шыны құтыға тоңазытқышта  сақталады. Тәуліктік сынамада тамақ атауы, күні, уақыты және медбикенің қолы қойылып отырады.   Күнделікті бір балаға берілетін  тамақ мөлшерінің  бір нұсқасы арнайы жайпақ  тарелкеде қойылып,  уақытын  тамақтың атауын  жазып, дайын астың  беті  жабысқақ пленкамен жабылып тұрады.  Асханада  екі тоңазытқыш бір мұздатқыш тоңазытқыш орнатылған. Сүт өнімдері қойылатын тоңазытқыштарда тауар көршілестігі сақталған, іші таза , термометр қойылған.  Шикізат өнімдері (ет  тефтели, тауық еті, котлет және т. б)  өнімдер тауар көршілестігін сақтаған.

Нанды арнайы  ағаш шкафта сақтайды, нан турайтын тақтайшаларды 1% сірке суымен щеткамен залалсыздандырып отырады. Ыдыс жуу  ережесі арнайы маңдайшада ілінген. Көмекші Э. Ахатаева  ыдыстарды үш бөлек ережемен жуу процесін іске асырады. Ыдыстарды 0.15% хлор ерітіндісімен  күніне екі рет  залалсыздандырып отырады.Тамақ қалдықтарын  арнайы  таңбаланған эмальды ыдыстарға салып, беті жабық тұрады. Қосық қалдықтары  таңбаланған 25  литрлік пластмас беті жабық ыдыстата сақталады. Тамақтанатын зал жарық, едені таза.

Асхана қоймасының ішін таза, жарық. Көкөністер арнайы бөлек қораптарда сақталған. Көкөністерді сақтайтын тоңазытқыштың іші таза, жақсы.Алма шырындары арнайы темір сөрелерде қойылған. Мерзімі  талапқа сай келеді. Тауар  сертификаттары бар. Аспазшы мен көмекшілердің киімдеріне шкаф  орнатылған. 
Асхана   жеткізілген келген азық-түліктің сапасы мерзіміне қарап қабылданады. Асхана мен ас блогындағы бейне бақылау камералары жұмыс жасап тұр. Асхана және қойма есіктеріне бөгде адамдардың кірмеуіне рұқсат жоқ деген қағаздар ілінген.
Тексеріс барысында кеткен кемшіліктер   тиым салынған тағам  майға қуырылған бәліштің болуы,  желдету жүйесінің жоқтығы,  сондай-ақ жуынатын душ бөлмелері мектептің материалдық жағдайына сәйкес қарастырылмағандығы, қоймадағы температуралық-ылғалдық режимін сақтау үшін термометрдің жоқтығы.Кей кездері бір балаға берілетін бақылау порциясы тамақ өлшемінің  нормаға сай  болмауы.  Берілетін  лимонды шайдың   дайындалуы талапқа сай келмеуі.
Анықталған кемшіліктерді аспазшы Д.Жармухамбетова  5 жұмыс күнінде жоюға комиссия тарапынан   ескертіліп, дұрыс жолға қойылды. 





]]>
admin Fri, 29 Nov 2024 11:23:10 +0600
Мектеп асханасына тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу (бракеражды комиссиясы) туралы Ақпарат №2 https://21.merki.edu.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1498-mektep-ashanasyna-tamatandyrudy-sapasyna-monitoring-zhrgzu-brakerazhdy-komissijasy-turaly-aparat-2.html https://21.merki.edu.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1498-mektep-ashanasyna-tamatandyrudy-sapasyna-monitoring-zhrgzu-brakerazhdy-komissijasy-turaly-aparat-2.html


 2024 жылдың  4 - 24  қазан күні аралығындағы тамақтану сапасына мониторинг жүргізу мақсатында бракераж комиссиясы мектеп асханасына тексеру жүргізді. Тексеру қорытындысы актпен рәсімделіп, комиссия отырысында талқыланды.

    Жалпы асхана таза, қызметкерлерлердің сыртқы киім үлгісі барлық санитарлық талапқа сай. Тағам ас мәзіріне сәйкес, әрі нормаға сай. Қайнаған су күніне 2 рет ауыстырылып, Шыны ыдыстар қолданылады. Тамақтың сапасы дәмді және тойымды. Білім алушылар тамақтанар  алдында   жеке гигиеналық шараларды сақтап отырады. Келген азық-түліктің сапасы мерзіміне қарап қабылданады. Тәуліктік сынамалар дұрыс сақталған,  сынамада тамақ атауы, күні, уақыты және медбикенің қолы қойылған. Бақылау порциясы яғни бір баланың тамақ өлшемі нормаға сай, беті  жабысқақ пленкамен жабылған. Асхана мен ас блогындағы бейне бақылау камералары жұмыс жасап тұр. Асхана және қойма есіктеріне бөгде адамдардың кірмеуіне рұқсат жоқ деген қағаздар ілінген.

      Кеткен кемшіліктер  тексеріс барысында   тиым салынған тағам  майға қуырылған бәліштің болуы,  желдету жүйесінің жоқтығы,  қойдадағы көкөністердің  жай күйі дұрыс сақталмағандығы,  тоңазытқыш ішіндегі заттардың тауар көршілестігі сақталмағандығы, сондай-ақ жуынатын душ, ванна бөлмелері мектептің материалдық жағдайына сәйкес қарастырылмағандығы, температуралық-ылғалдық режимін сақтау үшін қоймада, тоңазытқыштарда арнайы термометрлердің жоқтығы, орнынан тек медициналық градус өлшеуіштері қолданатыны анықталды. 

Анықталған кемшіліктерді шұғыл және 5 жұмыс күнінде жоюға комиссия тарапынан мектептің шаруашылық меңгерушісі Ш.Наурызбайевқа   ИП.Т.Карабаевқа ұсыныс айтылды. Санитарлық талаптар бойынша анықталған басқа да кемшіліктер аспазшы Д.Жармухамбетова тарапынан шұғыл және ұсынылған мерзім ішінде жойылды.

Анықталған кемшіліктерді шұғыл және 5 жұмыс күнінде жоюға комиссия тарапынан мектептің шаруашылық меңгерушісі Ш.Наурызбайға, ИП. Т.Карабаевқа ұсыныс айтылды. Санитарлық талаптар бойынша анықталған басқа да кемшіліктер аспазшы Д.Жармухамбетова тарапынан шұғыл және ұсынылған мерзім ішінде жойылды.
















]]>


 2024 жылдың  4 - 24  қазан күні аралығындағы тамақтану сапасына мониторинг жүргізу мақсатында бракераж комиссиясы мектеп асханасына тексеру жүргізді. Тексеру қорытындысы актпен рәсімделіп, комиссия отырысында талқыланды.

    Жалпы асхана таза, қызметкерлерлердің сыртқы киім үлгісі барлық санитарлық талапқа сай. Тағам ас мәзіріне сәйкес, әрі нормаға сай. Қайнаған су күніне 2 рет ауыстырылып, Шыны ыдыстар қолданылады. Тамақтың сапасы дәмді және тойымды. Білім алушылар тамақтанар  алдында   жеке гигиеналық шараларды сақтап отырады. Келген азық-түліктің сапасы мерзіміне қарап қабылданады. Тәуліктік сынамалар дұрыс сақталған,  сынамада тамақ атауы, күні, уақыты және медбикенің қолы қойылған. Бақылау порциясы яғни бір баланың тамақ өлшемі нормаға сай, беті  жабысқақ пленкамен жабылған. Асхана мен ас блогындағы бейне бақылау камералары жұмыс жасап тұр. Асхана және қойма есіктеріне бөгде адамдардың кірмеуіне рұқсат жоқ деген қағаздар ілінген.

      Кеткен кемшіліктер  тексеріс барысында   тиым салынған тағам  майға қуырылған бәліштің болуы,  желдету жүйесінің жоқтығы,  қойдадағы көкөністердің  жай күйі дұрыс сақталмағандығы,  тоңазытқыш ішіндегі заттардың тауар көршілестігі сақталмағандығы, сондай-ақ жуынатын душ, ванна бөлмелері мектептің материалдық жағдайына сәйкес қарастырылмағандығы, температуралық-ылғалдық режимін сақтау үшін қоймада, тоңазытқыштарда арнайы термометрлердің жоқтығы, орнынан тек медициналық градус өлшеуіштері қолданатыны анықталды. 

Анықталған кемшіліктерді шұғыл және 5 жұмыс күнінде жоюға комиссия тарапынан мектептің шаруашылық меңгерушісі Ш.Наурызбайевқа   ИП.Т.Карабаевқа ұсыныс айтылды. Санитарлық талаптар бойынша анықталған басқа да кемшіліктер аспазшы Д.Жармухамбетова тарапынан шұғыл және ұсынылған мерзім ішінде жойылды.

Анықталған кемшіліктерді шұғыл және 5 жұмыс күнінде жоюға комиссия тарапынан мектептің шаруашылық меңгерушісі Ш.Наурызбайға, ИП. Т.Карабаевқа ұсыныс айтылды. Санитарлық талаптар бойынша анықталған басқа да кемшіліктер аспазшы Д.Жармухамбетова тарапынан шұғыл және ұсынылған мерзім ішінде жойылды.
















]]>
admin Fri, 25 Oct 2024 16:53:23 +0600
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардың жұмысы https://21.merki.edu.kz/pitanie/1758-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-komissijalardy-zhmysy.html https://21.merki.edu.kz/pitanie/1758-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-komissijalardy-zhmysy.html Мектеп асханасына тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу (бракеражды комиссиясы) туралы

Ақпарат №2

 2024 жылдың  4 - 24  қазан күні аралығындағы тамақтану сапасына мониторинг жүргізу мақсатында бракераж комиссиясы мектеп асханасына тексеру жүргізді. Тексеру қорытындысы актпен рәсімделіп, комиссия отырысында талқыланды.

    Жалпы асхана таза, қызметкерлерлердің сыртқы киім үлгісі барлық санитарлық талапқа сай. Тағам ас мәзіріне сәйкес, әрі нормаға сай. Қайнаған су күніне 2 рет ауыстырылып, Шыны ыдыстар қолданылады. Тамақтың сапасы дәмді және тойымды. Білім алушылар тамақтанар  алдында   жеке гигиеналық шараларды сақтап отырады. Келген азық-түліктің сапасы мерзіміне қарап қабылданады. Тәуліктік сынамалар дұрыс сақталған,  сынамада тамақ атауы, күні, уақыты және медбикенің қолы қойылған. Бақылау порциясы яғни бір баланың тамақ өлшемі нормаға сай, беті  жабысқақ пленкамен жабылған. Асхана мен ас блогындағы бейне бақылау камералары жұмыс жасап тұр. Асхана және қойма есіктеріне бөгде адамдардың кірмеуіне рұқсат жоқ деген қағаздар ілінген.

Кеткен кемшіліктер  тексеріс барысында   тиым салынған тағам  майға қуырылған бәліштің болуы,  желдету жүйесінің жоқтығы,  қойдадағы көкөністердің  жай күйі дұрыс сақталмағандығы,  тоңазытқыш ішіндегі заттардың тауар көршілестігі сақталмағандығы, сондай-ақ жуынатын душ, ванна бөлмелері мектептің материалдық жағдайына сәйкес қарастырылмағандығы, температуралық-ылғалдық режимін сақтау үшін қоймада, тоңазытқыштарда арнайы термометрлердің жоқтығы, орнынан тек медициналық градус өлшеуіштері қолданатыны анықталды. 

Анықталған кемшіліктерді шұғыл және 5 жұмыс күнінде жоюға комиссия тарапынан мектептің шаруашылық меңгерушісі Ш.Наурызбайевқа  ИП.Т.Карабаевқа ұсыныс айтылды. Санитарлық талаптар бойынша анықталған басқа да кемшіліктер аспазшы Д.Жармухамбетова тарапынан шұғыл және ұсынылған мерзім ішінде жойылды.

Анықталған кемшіліктерді шұғыл және 5 жұмыс күнінде жоюға комиссия тарапынан мектептің шаруашылық меңгерушісі Ш.Наурызбайға,ИП. Т.Карабаевқа ұсыныс айтылды. Санитарлық талаптар бойынша анықталған басқа да кемшіліктер аспазшы Д.Жармухамбетова тарапынан шұғыл және ұсынылған мерзім ішінде жойылды.






]]>
Мектеп асханасына тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу (бракеражды комиссиясы) туралы

Ақпарат №2

 2024 жылдың  4 - 24  қазан күні аралығындағы тамақтану сапасына мониторинг жүргізу мақсатында бракераж комиссиясы мектеп асханасына тексеру жүргізді. Тексеру қорытындысы актпен рәсімделіп, комиссия отырысында талқыланды.

    Жалпы асхана таза, қызметкерлерлердің сыртқы киім үлгісі барлық санитарлық талапқа сай. Тағам ас мәзіріне сәйкес, әрі нормаға сай. Қайнаған су күніне 2 рет ауыстырылып, Шыны ыдыстар қолданылады. Тамақтың сапасы дәмді және тойымды. Білім алушылар тамақтанар  алдында   жеке гигиеналық шараларды сақтап отырады. Келген азық-түліктің сапасы мерзіміне қарап қабылданады. Тәуліктік сынамалар дұрыс сақталған,  сынамада тамақ атауы, күні, уақыты және медбикенің қолы қойылған. Бақылау порциясы яғни бір баланың тамақ өлшемі нормаға сай, беті  жабысқақ пленкамен жабылған. Асхана мен ас блогындағы бейне бақылау камералары жұмыс жасап тұр. Асхана және қойма есіктеріне бөгде адамдардың кірмеуіне рұқсат жоқ деген қағаздар ілінген.

Кеткен кемшіліктер  тексеріс барысында   тиым салынған тағам  майға қуырылған бәліштің болуы,  желдету жүйесінің жоқтығы,  қойдадағы көкөністердің  жай күйі дұрыс сақталмағандығы,  тоңазытқыш ішіндегі заттардың тауар көршілестігі сақталмағандығы, сондай-ақ жуынатын душ, ванна бөлмелері мектептің материалдық жағдайына сәйкес қарастырылмағандығы, температуралық-ылғалдық режимін сақтау үшін қоймада, тоңазытқыштарда арнайы термометрлердің жоқтығы, орнынан тек медициналық градус өлшеуіштері қолданатыны анықталды. 

Анықталған кемшіліктерді шұғыл және 5 жұмыс күнінде жоюға комиссия тарапынан мектептің шаруашылық меңгерушісі Ш.Наурызбайевқа  ИП.Т.Карабаевқа ұсыныс айтылды. Санитарлық талаптар бойынша анықталған басқа да кемшіліктер аспазшы Д.Жармухамбетова тарапынан шұғыл және ұсынылған мерзім ішінде жойылды.

Анықталған кемшіліктерді шұғыл және 5 жұмыс күнінде жоюға комиссия тарапынан мектептің шаруашылық меңгерушісі Ш.Наурызбайға,ИП. Т.Карабаевқа ұсыныс айтылды. Санитарлық талаптар бойынша анықталған басқа да кемшіліктер аспазшы Д.Жармухамбетова тарапынан шұғыл және ұсынылған мерзім ішінде жойылды.






]]>
admin Thu, 24 Oct 2024 11:23:10 +0600
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардың жұмысы https://21.merki.edu.kz/pitanie/1757-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-komissijalardy-zhmysy.html https://21.merki.edu.kz/pitanie/1757-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-komissijalardy-zhmysy.html Мектеп асханасына тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу (бракеражды комиссиясы) туралы

Ақпарат №1

 2024 жылдың  6-27  қыркүйек  күні аралығындағы тамақтану сапасына мониторинг жүргізу мақсатында бракераж комиссиясы мектеп асханасына тексеру жүргізді. Тексеру қорытындысы актпен рәсімделіп, комиссия отырысында талқыланды.
    Жалпы асхана таза, қызметкерлерлердің сыртқы киім үлгісі барлық санитарлық талапқа сай. Тағам ас мәзіріне сәйкес, әрі нормаға сай. Қайнаған су күніне 2 рет ауыстырылып, Шыны ыдыстар қолданылады. Тамақтың сапасы дәмді және тойымды. Білім алушылар тамақтанар  алдында   жеке гигиеналық шараларды сақтап отырады. Келген азық-түліктің сапасы мерзіміне қарап қабылданады. Тәуліктік сынамалар дұрыс сақталған,  сынамада тамақ атауы, күні, уақыты және медбикенің қолы қойылған. Бақылау порциясы яғни бір баланың тамақ өлшемі нормаға сай, беті  жабысқақ пленкамен жабылған. Асхана мен ас блогындағы бейне бақылау камералары жұмыс жасап тұр. Асхана және қойма есіктеріне бөгде адамдардың кірмеуіне рұқсат жоқ деген қағаздар ілінген.
Кеткен кемшіліктер  бойынша    тиым салынған тағам  майға қуырылған бәліштің болуы, асханадағы аспаптар мен ыдыстардың жеткіліксіздігі,  кей заттардың таңбалануының болмауы, желдету жүйесінің жоқтығы, маскид торының жоқтығы, сондай-ақ жуынатын душ, ванна бөлмелері мектептің материалдық жағдайына сәйкес қарастырылмағанын, температуралық-ылғалдық режимін сақтау үшін қоймада, тоңазытқыштарда арнайы термометрлердің жоқтығы, орнынан тек медициналық градус өлшеуіштері қолданатыны анықталды. 
Анықталған кемшіліктерді шұғыл және 5 жұмыс күнінде жоюға комиссия тарапынан мектептің шаруашылық меңгерушісі Ш.Наурызбайға,ИП. Т.Карабаевқа ұсыныс айтылды. Санитарлық талаптар бойынша анықталған басқа да кемшіліктер аспазшы Д.Жармухамбетова тарапынан шұғыл және ұсынылған мерзім ішінде жойылды.]]>






]]>
admin Fri, 27 Sep 2024 10:58:27 +0600
Мектеп асханасына тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу (бракеражды комиссиясы) туралы Ақпарат №1 https://21.merki.edu.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1497-mektep-ashanasyna-tamatandyrudy-sapasyna-monitoring-zhrgzu-brakerazhdy-komissijasy-turaly-aparat-1.html https://21.merki.edu.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1497-mektep-ashanasyna-tamatandyrudy-sapasyna-monitoring-zhrgzu-brakerazhdy-komissijasy-turaly-aparat-1.html

 2024 жылдың  6-27  қыркүйек  күні аралығындағы тамақтану сапасына мониторинг жүргізу мақсатында бракераж комиссиясы мектеп асханасына тексеру жүргізді. Тексеру қорытындысы актпен рәсімделіп, комиссия отырысында талқыланды.

    Жалпы асхана таза, қызметкерлерлердің сыртқы киім үлгісі барлық санитарлық талапқа сай. Тағам ас мәзіріне сәйкес, әрі нормаға сай. Қайнаған су күніне 2 рет ауыстырылып, Шыны ыдыстар қолданылады. Тамақтың сапасы дәмді және тойымды. Білім алушылар тамақтанар  алдында   жеке гигиеналық шараларды сақтап отырады. Келген азық-түліктің сапасы мерзіміне қарап қабылданады. Тәуліктік сынамалар дұрыс сақталған,  сынамада тамақ атауы, күні, уақыты және медбикенің қолы қойылған. Бақылау порциясы яғни бір баланың тамақ өлшемі нормаға сай, беті  жабысқақ пленкамен жабылған. Асхана мен ас блогындағы бейне бақылау камералары жұмыс жасап тұр. Асхана және қойма есіктеріне бөгде адамдардың кірмеуіне рұқсат жоқ деген қағаздар ілінген.

Кеткен кемшіліктер  бойынша    тиым салынған тағам  майға қуырылған бәліштің болуы, асханадағы аспаптар мен ыдыстардың жеткіліксіздігі,   кей заттардың таңбалануының болмауы, желдету жүйесінің жоқтығы, маскид торының жоқтығы, сондай-ақ жуынатын душ, ванна бөлмелері мектептің материалдық жағдайына сәйкес қарастырылмағанын, температуралық-ылғалдық режимін сақтау үшін қоймада, тоңазытқыштарда арнайы термометрлердің жоқтығы, орнынан тек медициналық градус өлшеуіштері қолданатыны анықталды. 

Анықталған кемшіліктерді шұғыл және 5 жұмыс күнінде жоюға комиссия тарапынан мектептің шаруашылық меңгерушісі Ш.Наурызбайға, ИП. Т.Карабаевқа ұсыныс айтылды. Санитарлық талаптар бойынша анықталған басқа да кемшіліктер аспазшы Д.Жармухамбетова тарапынан шұғыл және ұсынылған мерзім ішінде жойылды.



]]>

 2024 жылдың  6-27  қыркүйек  күні аралығындағы тамақтану сапасына мониторинг жүргізу мақсатында бракераж комиссиясы мектеп асханасына тексеру жүргізді. Тексеру қорытындысы актпен рәсімделіп, комиссия отырысында талқыланды.

    Жалпы асхана таза, қызметкерлерлердің сыртқы киім үлгісі барлық санитарлық талапқа сай. Тағам ас мәзіріне сәйкес, әрі нормаға сай. Қайнаған су күніне 2 рет ауыстырылып, Шыны ыдыстар қолданылады. Тамақтың сапасы дәмді және тойымды. Білім алушылар тамақтанар  алдында   жеке гигиеналық шараларды сақтап отырады. Келген азық-түліктің сапасы мерзіміне қарап қабылданады. Тәуліктік сынамалар дұрыс сақталған,  сынамада тамақ атауы, күні, уақыты және медбикенің қолы қойылған. Бақылау порциясы яғни бір баланың тамақ өлшемі нормаға сай, беті  жабысқақ пленкамен жабылған. Асхана мен ас блогындағы бейне бақылау камералары жұмыс жасап тұр. Асхана және қойма есіктеріне бөгде адамдардың кірмеуіне рұқсат жоқ деген қағаздар ілінген.

Кеткен кемшіліктер  бойынша    тиым салынған тағам  майға қуырылған бәліштің болуы, асханадағы аспаптар мен ыдыстардың жеткіліксіздігі,   кей заттардың таңбалануының болмауы, желдету жүйесінің жоқтығы, маскид торының жоқтығы, сондай-ақ жуынатын душ, ванна бөлмелері мектептің материалдық жағдайына сәйкес қарастырылмағанын, температуралық-ылғалдық режимін сақтау үшін қоймада, тоңазытқыштарда арнайы термометрлердің жоқтығы, орнынан тек медициналық градус өлшеуіштері қолданатыны анықталды. 

Анықталған кемшіліктерді шұғыл және 5 жұмыс күнінде жоюға комиссия тарапынан мектептің шаруашылық меңгерушісі Ш.Наурызбайға, ИП. Т.Карабаевқа ұсыныс айтылды. Санитарлық талаптар бойынша анықталған басқа да кемшіліктер аспазшы Д.Жармухамбетова тарапынан шұғыл және ұсынылған мерзім ішінде жойылды.



]]>
admin Thu, 26 Sep 2024 16:50:58 +0600
Мектептегі тамақтандырудың сапасын мониторинг жүргізу жөніндегі бракераж комиссиясының жұмысы туралы ақпарат https://21.merki.edu.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1416-mektepteg-tamatandyrudy-sapasyn-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-brakerazh-komissijasyny-zhmysy-turaly-aparat.html https://21.merki.edu.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1416-mektepteg-tamatandyrudy-sapasyn-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-brakerazh-komissijasyny-zhmysy-turaly-aparat.html
]]>

]]>
admin Wed, 20 Mar 2024 12:31:02 +0600
Мектептегі тамақтандырудың сапасын мониторинг жүргізу жөніндегі бракераж комиссиясының жұмысы туралы ақпарат https://21.merki.edu.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1414-mektepteg-tamatandyrudy-sapasyn-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-brakerazh-komissijasyny-zhmysy-turaly-aparat.html https://21.merki.edu.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1414-mektepteg-tamatandyrudy-sapasyn-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-brakerazh-komissijasyny-zhmysy-turaly-aparat.html Тексеру барысында асхана іші жарық, санитариялық жағдайы ұйымдастырылған және тазалық сақталған. Мектеп асханасы қазіргі заманғы дизайнмен көркемделген «Дұрыс тамақтану» бұрышы  жасақталған.Тексеру барысында қол жуғыш құралдарында сабын, гигиеналық заттар түгел  болып шықты.  Күнделікті ас мәзірі   мектеп директорымен бекітіліп ауыстырылып тұрады. Білім алушыларға берілетін бір күндік ас мәзірінің  порциясының шығым мөлшері талапқа  сай. 

 Асханадағы дайын тағамға  мектеп медбикесі А.Қаналы күнделікті оргонолептикалық бағалау жүргізіп   тұрады.

Тоңазытқыштардың ішінде тауар көршілестіктері дұрыс сақталған.  Сүт өнімдері бөлек,  шикі зат өнімдері бөлек тоңазытқыштарда сақталған. 

Асханада пышақтар, тақтайшалар толық таңбаланылған; шикі және даяр азық-түліктерге, нан өнімдері мен көкөністерге арналған орындар 1 пайыз уксус ерітіндісімен өңделеді. 

 Мектеп  асханасындағы қоймада картоп, пияз - орналасу тәртібі дұрыс жолға қойылған.  Сәбіз және қырыққабат көкөністері  арнайы температурадағы тоңазытқышта сақталған.




]]>
Тексеру барысында асхана іші жарық, санитариялық жағдайы ұйымдастырылған және тазалық сақталған. Мектеп асханасы қазіргі заманғы дизайнмен көркемделген «Дұрыс тамақтану» бұрышы  жасақталған.Тексеру барысында қол жуғыш құралдарында сабын, гигиеналық заттар түгел  болып шықты.  Күнделікті ас мәзірі   мектеп директорымен бекітіліп ауыстырылып тұрады. Білім алушыларға берілетін бір күндік ас мәзірінің  порциясының шығым мөлшері талапқа  сай. 

 Асханадағы дайын тағамға  мектеп медбикесі А.Қаналы күнделікті оргонолептикалық бағалау жүргізіп   тұрады.

Тоңазытқыштардың ішінде тауар көршілестіктері дұрыс сақталған.  Сүт өнімдері бөлек,  шикі зат өнімдері бөлек тоңазытқыштарда сақталған. 

Асханада пышақтар, тақтайшалар толық таңбаланылған; шикі және даяр азық-түліктерге, нан өнімдері мен көкөністерге арналған орындар 1 пайыз уксус ерітіндісімен өңделеді. 

 Мектеп  асханасындағы қоймада картоп, пияз - орналасу тәртібі дұрыс жолға қойылған.  Сәбіз және қырыққабат көкөністері  арнайы температурадағы тоңазытқышта сақталған.




]]>
admin Wed, 20 Mar 2024 12:31:02 +0600
Мектептегі тамақтандырудың сапасын бақылау жөніндегі бракераж комиссиясының жұмысы туралы ақпарат https://21.merki.edu.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1373-mektepteg-tamatandyrudy-sapasyn-baylau-zhnndeg-brakerazh-komissijasyny-zhmysy-turaly-aparat.html https://21.merki.edu.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1373-mektepteg-tamatandyrudy-sapasyn-baylau-zhnndeg-brakerazh-komissijasyny-zhmysy-turaly-aparat.html Мектепте ақпан  айында  бракераж комиссия мүшелері асханаға  тексеру жұмыстарын жүргізді. Тексеріс барысында   асхана қызметкерлерінің киім үлгісі таза, бас киімдері бар, аяқ киімдері былғарыдан жасалған талапқа сай болды.   Ас блогындағы екі   тоңазытқыштардың іштері таза, термометр қойылған, тауар көршілестігі  дұрыс сақталған. Тәуліктік сынама әдеттегідей  қақпағы бар  шиша құтыға салынып, мерзімдері көрсетілген, бір күндік  дайын тағам өнімдерінің  шығым мөлшері   ас мәзіріне сәйкес келеді.   Ауыз су дұрыс жолға қойылған, қайнатылған су арнайы су құрылғысындағы бөтелкеге құйылып,  кестеге сәйкес ауыстырылған. Асханадағы дайын тағам өнімдеріне  мектеп медбикесі А. Қаналы  органалептикалық бағалау күнделікті жүргізіп  журналдарына тіркеп отырады. Асханада ыдыстар жеткілікті, балаларды  тамақтандыруға арналған орындар  саны 40 балаға арналған. Күнделікті ас мәзірі мектеп директорымен бекітіліп ілінген.  Дайын тағам шығымы ас мәзіріне сай көрсетілген. Алайда асханада тиым салынған майға қуырылған бәліш  болғаны анықталды. Аспазшы Д.Жармаханбетоваға осы тараптан ескерту берілді.  Тамақтану кестесіне сай мектеп оқушыларынан  бракераж комиссия мүшелері тарапынан  білім алушыларға, тағамның сапасы жайында сұрақтарда қойылылды. Білім алушылар  асхана тағамдарының дәмі  жақсы, дәмді екенін айтты. Тамақтанатын  залдың санитарлық жағдайы жақсы. Асханада екі қолжуғыш, сусабын, екі қол кептіргіш қойылған.   

Асхана қоймасындағы көкөністер дұрыс сақталған.  Дайын келген шырындардың жарамдылық мерзімі  талапқа сай. Қоймадағы тоңазытқыштың ішкі таза, көкөністер бөлек қораптарда сақталған. 




]]>
Мектепте ақпан  айында  бракераж комиссия мүшелері асханаға  тексеру жұмыстарын жүргізді. Тексеріс барысында   асхана қызметкерлерінің киім үлгісі таза, бас киімдері бар, аяқ киімдері былғарыдан жасалған талапқа сай болды.   Ас блогындағы екі   тоңазытқыштардың іштері таза, термометр қойылған, тауар көршілестігі  дұрыс сақталған. Тәуліктік сынама әдеттегідей  қақпағы бар  шиша құтыға салынып, мерзімдері көрсетілген, бір күндік  дайын тағам өнімдерінің  шығым мөлшері   ас мәзіріне сәйкес келеді.   Ауыз су дұрыс жолға қойылған, қайнатылған су арнайы су құрылғысындағы бөтелкеге құйылып,  кестеге сәйкес ауыстырылған. Асханадағы дайын тағам өнімдеріне  мектеп медбикесі А. Қаналы  органалептикалық бағалау күнделікті жүргізіп  журналдарына тіркеп отырады. Асханада ыдыстар жеткілікті, балаларды  тамақтандыруға арналған орындар  саны 40 балаға арналған. Күнделікті ас мәзірі мектеп директорымен бекітіліп ілінген.  Дайын тағам шығымы ас мәзіріне сай көрсетілген. Алайда асханада тиым салынған майға қуырылған бәліш  болғаны анықталды. Аспазшы Д.Жармаханбетоваға осы тараптан ескерту берілді.  Тамақтану кестесіне сай мектеп оқушыларынан  бракераж комиссия мүшелері тарапынан  білім алушыларға, тағамның сапасы жайында сұрақтарда қойылылды. Білім алушылар  асхана тағамдарының дәмі  жақсы, дәмді екенін айтты. Тамақтанатын  залдың санитарлық жағдайы жақсы. Асханада екі қолжуғыш, сусабын, екі қол кептіргіш қойылған.   

Асхана қоймасындағы көкөністер дұрыс сақталған.  Дайын келген шырындардың жарамдылық мерзімі  талапқа сай. Қоймадағы тоңазытқыштың ішкі таза, көкөністер бөлек қораптарда сақталған. 




]]>
admin Mon, 26 Feb 2024 12:31:02 +0600