Питание » Страница 33 » №21 ЖОББМ
Жамбылская область
Меркі ауданы білім бөлімінің
"№21 жалпы орта білім беретін мектебі"
отдела образования Кордайского района
Приемная
+7(72632) 2-51-28
Бухгалтерия
+7(72632) 2-51-28
Версия для
слабовидящих
» » Страница 33
Дұрыс тамақтану – денсаулықты сақтаудың кепілі.
07
февраль
2022
Дұрыс тамақтану – денсаулықты сақтаудың кепілі.
Көптеген аурулардың туындау қаупін азайту үшін не жеу қажеттігін білген жөн. Тамақтану режимі және құрамы төмендегі проценттік қатынас негізінде жүруі қажет: Таңертеңгілік ас 7. 30 – 8. 00 25 Таңертеңгілік ас 11. 00 – 11. 30 10 Түскі ас 14. 00 – 14. 30 35 Түстен кейінгі ас 16. 30 – 17. 00 10 Кешкі ас 19. 00 – 20. 00 20  Тамақтану пирамидалары Өмір сүрудің салауатты мәнерінің, дене белсенділігінің негізі ретінде қолданылатын XXI ғасырдың тамақтану пирамидасы.  Жеміс — адамға ең жұғымды тамақ.
№ 21 жалпы орта білім  беретін мектебіндегі ІІІ тоқсандағы оқу процесін және тамақтандыруды  ұйымдастыру
21
январь
2022
№ 21 жалпы орта білім беретін мектебіндегі ІІІ тоқсандағы оқу
ІІІ тоқсандағы оқу процесін ұйымдастыру бойынша  №21 жалпы орта білім беретін мектебі Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрлігінің Мектепке дейінгі және орта білім беру комитетінің 15.01.2022 жылғы  18-2/63 хатына сәйкес мектепішілік 16.01.2022 күні №  бұйрық негізінде 2022 жылдың қаңтарынан бастап 1-4 сыныптар, 9,11-сыныптар штаттық форматта оқыту ұйымдастырылды. Мектепте штаттық форматта оқып жатқан сыныптардың ішінен ыстық тамақпен қамтылған  білім алушыларға  17.01 күнгі ыстық
09.11 күні мектептің бракераждық комиссия мүшелері ыстық тамақтың берілу жағдайы бойынша тексеру жүргізді.
23
ноябрь
2021
09.11 күні мектептің бракераждық комиссия мүшелері ыстық тамақтың
2021-2022 оқу жылының ІІ тоқсанының басталуына байланысты  №21 жалпы орта білім беретін   мектебіндегі тегін ыстық тамақпен қамтылған оқушыларға мектеп асханасында 08.11 күннен бастап тамақ беру жалғастырылды. 09.11 күні мектептің бракераждық комиссия мүшелері ыстық тамақтың берілу жағдайы бойынша тексеру жүргізді. Асханада барлық   санитарлық  -гигиеналық нормалар сақталған. Мектеп медбикесі таңертеңгі  дайын  тағамның сынамасын алып,  органолептикалық бағалау жүргізіп, қақпағы жабылатын шыны
Тамақтану сапасын бағалау
25
октябрь
2021
Тамақтану сапасын бағалау
 №21 жалпы орта білім беретін мектебінде ыстық тамақтың ұйымдастырылу жағдайына бракераждық комиссия мүшелері медбике қызметкерлері мониторинг жүргізді. Мектеп асханасында тамақтану объектілеріне қойылатын талаптар орындалған. Асхананың санитарлық жағдайы, аспаздардың сыртқы киім үлгісі, барлық санитарлық талапқа сай. Ыстық тағам ас мәзіріне сәйкес дайындалған. Тамақ ішетін залда мектеп басшысы бекіткен мәзір ілінген, онда тағамдардың атауы, әр дайын тағамның шығымы көрсетілген. Күнделікті
Тамақтану сапасын бағалау
17
сентябрь
2021
Тамақтану сапасын бағалау
13.09.күні  №21 жалпы орта білім беретін мектебінің мектепішілік бракераждық комиссия мүшелері тамақтану сапасын бағалау бойынша оқушыларды ыстық тамақпен қамту жұмыстарына зерделеу жүргізілді. Ыстық тамақтың ұйымдастырыру жағдайын тексере отырып, акт жасалынды. Тамақ ішетін залда мектеп басшысы бекіткен  ас мәзір ілінген, онда тағамдардың атауы, әр дайын тағамның шығымы көрсетілген.Берілетін ас күнделікті дайын мәзір бойынша дайындалады. Мәзірде көрсетілген тағамдар мен аспаздық өнімдердің
Мектептегі  білім алушылардың  әлеуметтік тұрмыстық жағдайларын  анықтап, бір мезгіл тегін  ыстық тамақпен қамтамасыз етуді ұйымдастыру
17
сентябрь
2021
Мектептегі білім алушылардың әлеуметтік тұрмыстық жағдайларын
2021-2022  оқу жылында  28-тамыз күні №21 жалпы орта білім беретін мектебінде санитарлық-эпидемиологиялық  талаптарды  сақтай отырып, педагогикалық кеңес өткізілді.    Педагогикалық кеңесте «Мектеп оқушыларының әлеуметтік тұрмыстық  жағдайын анықтап, ыстық тамақпен қамтамасыз етуді ұйымдастыру» бойынша әлеуметтік педагог: А.А.Есалиева хабарлама  берді. 2021-2022 оқу жылында шектеу іс-шараларды, оның ішінде карантин кезеңіңде мектепте тамақтандыруды ұйымдастыру Қазақстан Республикасы Білім және
ІV тоқсандағы ыстық тамақтың   ұйымдастырылуы
08
апрель
2021
ІV тоқсандағы ыстық тамақтың ұйымдастырылуы
№21  жоббм   І V тоқсандағы   ыстық   тамақтың ұйымдастырылуы Қазақстан Республикасының Бас мемлекеттік санитариялық дәрігерінің қаулыларына өзгерістер мен  толықтырулар енгізу туралы 2021 жылғы 25 наурыздығы №12 қаулысының 15 тармақшасында: « Оқушылардың тамақтануын ұйымдастыру және асханаға отырғызу осы қаулыға 46- қосымшаға сәйкес талаптарды сақтай отырып қамтамасыз етіледі»-делінген. Қаулыға сәйкес   2021 жылдың   1 сәуірінен 1-11сынып  білім алушылары    дәстүрлі оқуға көшірілді. Ағымдағы
2020-2021 оқу жылындағы №21 жалпы білім беретін мектебінде «Жалпы білім беретін мектептердегі  білім алушылар мен тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну» мемлекеттік көрсетілетін қызмет стандарттары оры
01
октябрь
2020
2020-2021 оқу жылындағы №21 жалпы білім беретін мектебінде «Жалпы
2020-2021 оқу жылындағы №21 жалпы білім беретін мектебінде «Жалпы білім беретін мектептердегі  білім алушылар мен тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну» мемлекеттік көрсетілетін қызмет стандарттары орындалуы   бойынша  Анықтама Қаралатын орны:  педагогикалық кеңес                                                        тамыз 2020 жыл  Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2008 жылғы 25 қаңтардағы қаулысымен бекітілген мемлекеттік білім беру
Білім беру ұйымдарындағы тамақтану сапасына мониторинг жургізу жөніндегі комиссияларға арналған жаднама
01
октябрь
2020
Білім беру ұйымдарындағы тамақтану сапасына мониторинг жургізу
 1.Санитариялық-эпидемиологиялық қорытынды бойынша талап Эпидемиологиялық маңыздылығы жоғары объектіде асхана жұмысы басталғанға дейін санитариялық-эпидемиологиялық қорытынды болуы тиіс. 2. Ас блогы қызметкерлерінің жеке гигиенасына қойылатын талаптар Қол жуу үшін оларға ыстық және суық су келтірілген раковиналар, қол жууға және кептіруге арналған құралдар орнатылады. 3. Жинау мүкаммалына қойылатын талаптар Жинау мүкәммалы (легендер, шелектер, щеткалар, шүберектер) таңбалануы және жеке (арнайы)